Enthousiast wielerteam sinds 2003

Wieler podcasts

Voor sommige 7BC’ers is het wielrennen iets wat ze af en toe doen op een Zondag en ze volgen het wielrennen via de standaard nieuwskanalen en kijken als het uitkomt een finale van een klassieker of etappekoers via de NOS. Echter er zijn een aantal fanatiekere 7BC’ers. Na de winter verlangen deze 7BC’ers naar de koers. Ze hunkeren naar het Vlaamse Wielervoorjaar en de koers kijken zij niet via de NOS maar ze stemmen af op Sporza en tegenwoordig steeds meer op Eurosport, “home of Cycling”.  Ze volgen de internationale wielerpers: Velonews, Cyclingweekly en cyclingnews. Via blogs en sociale mediakanalen van Hetiskoers, GlobalCyclingNetwork en racefietsblog zijn zij op de hoogte van de laatste wielertrends.

De laatste trend is dat wielrennen steeds meer een deel is van een lifestyle. Elke grote stad kent tegenwoordig wel een hip wielercafé waar de retro koerstruitjes aan de muur hangen, samen met een fixed gear retro racefiets. De tafels zijn gemaakt van een oude houten wielerbaan en met een uberhippe Rocket Espresso Milano wordt in 25 seconde een dubbele espresso gezet met een eigen blend van biologische fairtrade koffiebonen van een Ethiopische en Colombiaanse koffieplantage. Naast de exclusieve koffie, drinkt de hippe moderne  wielrenner/ wielervolger ook een hip biertje. Geen ouderwets pilsje, maar een exotische I.P.A. of een trappist biertje uit Vlaanderen zorgvuldig gekozen al naar gelang naar welke koers men kijkt.

Deze wielercultuur komt mooi naar voren in de populaire wieler podcasts. Deze podcasts zijn goed via itunes, spotify of soundcloud te luisteren tijdens een training of in de auto en bieden echt geweldige grappige anekdotes en verhalen uit het peloton (Laurens ten Dam en Lance Armstrong) of van goed ingevoerde journalisten (In het Wiel ) en volgers (de rode lantaarn). De populairste podcasts zijn volgens het is koers:

De Rode Lantaarn: Humoristische Keukentafel gesprek over wielrennen
Stages: de Podcast van Lance Armstrong
Live slow Ride Fast: Eigenzinnige kijk van Laurens ten Dam
In het Wiel: Uit de wandelgangen van de Journalistiek

Add a Comment

Your email address will not be published.

Recent Posts

Duiven

De hond beslist

Dat kan beter!!

De renners
Team 7BC

De renners

The only way to finish, is to start!

Start training