Enthousiast wielerteam sinds 2003

Trainen voor de Stockeu

Terugdenkend aan de de 7BC Ardennen Classic van 2008, 2011 & 2014 komt één gedachte elke keer weer terug: de Stockeu! Een klim die zorgde voor een waar slachtveld onder de 7BC’ers. De moordende stijgingspercentages van stukken boven de 20%, zijn een aanslag op de spieren, het hart en de longen.

In 2008 klommen we de stockeu op van de “route de somagne” zijde. Een beklimming die niet zo iconisch is als de traditionele zijde. In de edities van 2011 en 2014 was de Stockeu wederom de finale klim. Nu van de traditionele zijde. Na de afdaling van de Wannereval, bij de tank van Stavelot, scherp naar rechts de Stockeu op. Het eerste stuk tussen de huizen, begint de weg flink omhoog te lopen. Als de weg iets afbuigt na ongeveer 400 meter, komen de echt steile meters. Als je een klein bosje inrijdt lopen de stijgingspercentages serieus op naar de 20%. Slingerend over de weg, probeer je vooruit te komen. Na het bosje wordt het iets minder steil en is de finish voor de 7BC Ardennen Classic in zicht bij het monument van Eddy Merckx. De officiële klim loopt dan nog verder door.

7BC Ardennen Classic 2014: Perry in volle krachtinspanning
7BC Ardennen Classic 2011: Peter op weg naar de finish.

De Training tips

Om de 7BC’ers voor te bereiden op een beklimming zoals de Stockeu, hebben we hulp gevraagd aan de modernste techniek: geen doping zoals in de jaren 90, maar A.I. En AI gaf ons het volgende:

Voor een beklimming van de Stockeu is het belangrijk om zowel je uithoudingsvermogen als je kracht te trainen. Hier zijn enkele tips:

Interval Training

Wissel korte, intense inspanningen af met rustperiodes. Dit helpt je lichaam wennen aan de plotselinge inspanningen die nodig zijn tijdens het klimmen.

Maak langere fietstochten op een gematigd tempo om je uithoudingsvermogen te vergroten.

Focus op oefeningen die de beenspieren versterken, zoals squats en lunges.

Oefen op heuvelachtig terrein om de specifieke spieren te trainen die je nodig hebt voor het klimmen.

Zorg voor een gebalanceerd dieet en blijf goed gehydrateerd, vooral tijdens lange ritten.

Add a Comment

Your email address will not be published.

Recent Posts

Duiven

De hond beslist

Dat kan beter!!

De renners
Team 7BC

De renners

The only way to finish, is to start!

Start training