Enthousiast wielerteam sinds 2003

Een ode aan de witte wegen van Toscane

In het hart van Toscane, waar de glooiende heuvels en eeuwenoude cipressen samenkomen, ontvouwt zich een episch schouwspel: de Strade Bianche. Een koers die niet alleen de benen test, maar ook de ziel beroert.

Op de onverharde wegen, omzoomd door zilvergrijze olijfbomen, strijden de wielrenners als moderne gladiatoren. De witte stofwolken die opwaaien, dragen de echo’s van grootheden uit het verleden: Fausto CoppiGino Bartali, en nu, in 2024, Tadej Pogačar en Lotte Kopecky

Deze kampioenen, met hunontembare kracht en vastberadenheid, dansen ze over de Toscaanse heuvels. Pedaalslagen als poëzie, zweet parelt als dauw op de wijnranken. En terwijl ze de laatste kilometers naar Siena afleggen, lijken zij één te worden met de geschiedenis van deze magische koers.

Maar de Strade Bianche is meer dan een wedstrijd. Het is een viering van passie, doorzettingsvermogen en de liefde voor de fiets. De fans langs de route juichen, hun vlaggen wapperend in de wind. Ze weten dat ze getuige zijn van iets bijzonders: een moment waarop sport en kunst samenkomen.

En dan, als de renners de Piazza del Campo bereiken, met zijn schelpvormige plein en middeleeuwse toren, is er een collectieve ademstilstand. De kasseien glanzen in het zonlicht, de finishboog wacht als een poort naar triomf.

Instagram will load in the frontend.
Instagram will load in the frontend.

Add a Comment

Your email address will not be published.

Recent Posts

Duiven

De hond beslist

Dat kan beter!!

De renners
Team 7BC

De renners

The only way to finish, is to start!

Start training