Enthousiast wielerteam sinds 2003

Seks voor de koers

Het Algemeen dagblad heeft elke week een vaste rubriek waarin een landelijke of regionale topsporter een twintigtal standaardvragen krijgt voorgelegd. De laatste vraag is steevast “seks voor de wedstrijd: ja of nee”. De antwoorden variëren van overtuigd ja tot principieel nee. Een tussenweg is er meestal niet. In tal van sportbladen wordt de vraag ook aan trainers en coaches voorgelegd. Ook hier zie je hetzelfde beeld. Overtuigde voorstanders en tegenstanders.

In de wielrennerij overheersen naar mijn gevoel de tegenstanders. De rustdagen in grote rondes zijn daarbij altijd een bron van grote discussies. Zijn de rennersvrouwen welkom? Peter post was altijd tegen. En dat heeft nogal eens geleid tot forse meningsverschillen met zijn renners. Maar inmiddels zijn er ook ploegleiders die het bezoek van de dames juist zien als een enorme geestelijke en fysieke opsteker voor de renners. Het doorbreekt de sleur van het hotelleven en geeft juist nieuwe inspiratie.

In de ploeg van 7bergencycling leek het probleem nooit te spelen. Het was een puur mannengezelschap wat de voorbereiding en de koers ook als pure mannen bekeek. De avond voor de koers werden wat buitenlandse seksprogramma’s bekeken die in Nederland niet werden uitgezonden. De omaseks was daarbij een hoogtepunt of dieptepunt. Het is maar net hoe je het wil bekijken. Maar gelachen hebben we wel. En ik denk niet dat het een slechte motivatie voor de koers is geweest.

In 2006 ligt de zaak wel even anders. Voor het eerst is er een vrouwelijke deelnemer. Welke gevolgen heeft dit voor de gang van zaken in het huis in Beverce. La sassa is de partner van Marc en ell amarillo. Kan de ploegleider toestemming geven om deze renners op dezelfde kamer te laten slapen? Zo ja, wat is het effect op de renners die hun partner moeten missen of die geen partner hebben? Toch gescheiden kamers? Of is de gedachte dat het beter is dat Marc maar zo veel als mogelijk zijn kruit verschiet alvorens de koers van start gaat?

Een Belgische toprenner zei afgelopen zondag na een etappe in Parijs – Nice dat het hem niet uitmaakte. Als ik niet met mijn liefdesvogelke kan spelen, dan speel ik wel met mijn eigen geluksvogelke. De ploegleider heeft in al die jaren van Malmedy – Malmedy nooit kunnen ontdekken dat de seksuele nood bij zijn renners tot onaanvaardbare hoogten is gestegen. Een wanhoopsdaad als herenliefde heeft de ploegleider nooit kunnen constateren. Maar toch is de ploegleider benieuwd of de aanwezigheid van la Sassa gedragsveranderingen bij de mannelijke renners zal veroorzaken. Gaan ze zich meer macho gedragen en belangrijker nog, gaat hun gedrag in de koers veranderen? Malmedy – Malmedy 2006 zal een zeer interessante testcase worden.

Add a Comment

Your email address will not be published.

Recent Posts

Duiven

De hond beslist

Dat kan beter!!

De renners
Team 7BC

De renners

The only way to finish, is to start!

Start training