Enthousiast wielerteam sinds 2003

Het geheim van Martoli

In juli 2005 wordt onze wegkapitein 55 jaar. Een leeftijd die niet aan hem af te zien is. Bij iemand als Herman Brood droop op die leeftijd de seks, drugs en rock & roll al van zijn gezicht af. Martoli oogt niet alleen jeugdig, aan alles is te zien dat hij zich goed soigneert. Er zit nog geen sleet op het lichaam, zoals onze zuiderburen dat zo plastisch weten uit te drukken.

Al vele jaren presteert Martoli in de toerfietserij op een constant hoog niveau. Elk wielerjaar staan er een aantal klassiekers op het programma, die hij ook altijd goed weet uit te rijden. Aan de finish oogt hij fris, je ziet hem nooit uitgewoond. Zijn palmares is inmiddels indrukwekkend.

Wat is het geheim van Martoli ?

In de eerste plaats een zeer gedisciplineerde levenswijze, waarin naast regelmaat een goed evenwicht tussen arbeid en rust centraal staat. Voor Martoli geldt wat ook voor Joop Zoetemelk ooit gold, de Tour de France wordt in bed gewonnen.

In de tweede plaats heeft Martoli een geweldige trainingsdiscipline. Onder alle denkbare weersomstandigheden blijft hij zijn kilometers maken. In zijn baan bij de bloemenveiling in Naaldwijk moet hij ontzettend vroeg beginnen. Als hij vroeg in de middag thuiskomt, is er altijd toch tijd om trainingskilometers te maken. En in het weekend zijn er de tochten bij toerclub Rijnmond waarin grote afstanden afgelegd worden. In de derde plaats heeft Martoli een snel herstelvermogen. Toen Martoli tijdens een trainingstocht in de afdaling van een duinpad vlak voor het huis van Alfred Heineken in Noordwijk zwaar ten val kwam, leek het einde van zijn wielercarrière onvermijdelijk. Zwaar bloedend over zijn hele lichaam lag hij op het asfalt. Maar 14 dagen later zat hij weer op de fiets. Martoli heeft voor de meeste renners in onze ploeg een voorbeeldfunctie. Natuurlijk is het rijden van Martoli niet spectaculair. Hij rijdt nooit als een jonge hond die er direct wil invliegen. Maar ook in de toerfietserij zijn hardlopers meestal doodlopers. Martoli is een diesel. In het begin van de koers komt hij moeilijk op gang en fiets hij in de achterhoede. Maar tijdens de koers zie je het beeld veranderen. Martoli is bezig aan een inhaalrace. De ene jonge hond na de andere moet eraan geloven. De moraal van deze column is duidelijk. Met Martoli als voorbeeld rij je Malmedy -Malmedy in ieder geval op een zeer respectabele manier uit.

Add a Comment

Your email address will not be published.

Recent Posts

Duiven

De hond beslist

Dat kan beter!!

De renners
Team 7BC

De renners

The only way to finish, is to start!

Start training