Enthousiast wielerteam sinds 2003

Zwijgende Vollering niet te behouden voor SD Worx: ‘Hebben fantastisch voorstel gedaan’

Een dag nadat naar buiten is gekomen dat Demi Vollering aan het einde van het jaar SD Worx-Protime zal verlaten, houdt de renster de kaken stijf op elkaar. Ze zegt niets over haar toekomst.

SD Worx-manager Erwin Janssen geeft wel wat opheldering; zelfs een recordcontract is niet genoeg om Vollering te behouden. “In mijn ogen is de deur dicht.”

“Daar kan ik niet op ingaan”, zegt Vollering over het bericht dat zij volgend jaar niet meer voor de succesformatie uitkomt. “Dat het gecommuniceerd is, hebben we gezien.”

‘Lekker vlammen’

In Oudenaarde, waar het team bijeen was in aanloop naar de volgende Vlaamse voorjaarsklassieker, hoopte Vollering toch vooral over wielrennen te praten. “De Ronde van Vlaanderen komt eraan, een supermooie wedstrijd waar ik me nu op focus.”

Gevolgd door wellicht veelzeggende woorden: “Ik rijd het hele seizoen nog voor SD Worx, dus ik wil lekker vlammen met de ploeg.”

Ploegmanager Janssen laat meer los over de contractonderhandelingen. Hij zegt dat het gedane voorstel aan Vollering goed was voor het grootste contract ooit in het vrouwenpeloton. Nodig gezien de huidige ontwikkelingen in het vrouwenwielrennen. Eerder dit jaar doken verhalen op dat wielerploeg UAE Team ADQ Vollering een jaarsalaris van een miljoen euro zou hebben geboden.

De Nederlandse Tourwinnares en ploeggenote Lotte Kopecky zijn de kopstukken van SD Worx. Beiden verdienen volgens Janssen “de beste contracten in het peloton”.

SD Worx wilde Vollering én Kopecky behouden

“Het was geen keuze tussen de een of de ander”, benadrukt Janssen. “Met het management van Lotte is het snel gegaan en zijn we eruit gekomen. Met Demi is dat helaas niet gelukt. We hebben naar onze mogelijkheden, en die zijn serieus, een fantastisch voorstel gedaan. Maar dat wil niet zeggen dat dat voldoende of goed genoeg is.”

“Wij hebben een ultimatum gesteld aan ons maximale voorstel. Daar hebben we jammer genoeg geen goedkeuring op ontvangen van het management van Demi. Dan ga je er wel vanuit dat ze niet willen.”

En dus spreekt Janssen het uit: “In mijn ogen is de deur dicht.”

Het valt zwaar, na succesvolle jaren waarin Vollering zegevierde in onder meer Strade Bianche, Luik-Bastenaken-Luik, de Amstel Gold Race en afgelopen zomer de Tour de France Femmes.

‘Zeg nooit nooit’

“Ik heb nog steeds het idee dat Demi graag zou willen blijven, en dat willen wij ook”, bekent Janssen. “Het ultimatum is recentelijk pas afgelopen. We zullen op heel korte termijn met het management van Demi gaan zitten en dan zal het finaal duidelijk worden.”

Staat de deur dan toch op een kier? “In de sport is het: zeg nooit nooit”, zegt Janssen. “Maar gezien het ultimatum, en dat daar niet op gereageerd is, mag je ervan uitgaan dat de wegen scheiden.”

Bij welke ploeg Vollering vanaf 2025 rijdt, blijft nog gissen. De hoofdrolspeelster zelf gaat er niet op in. De teammanager vermoedt dat er aanbiedingen zijn, maar heeft “niet het idee dat ze al iets anders heeft”.

En die andere kopvrouw? Kopecky houdt zich afzijdig: “Ik weet niet of ze blijft, ik weet niet of ze weggaat. Wat de keuze van Demi ook wordt, ik hoop dat het een keuze met het hart is.”

Nieuwsbericht van: NOS Wielrennen , Read More

Recent Posts

Duiven

De hond beslist

Dat kan beter!!

De renners
Team 7BC

De renners

The only way to finish, is to start!

Start training