Enthousiast wielerteam sinds 2003

Vos boekt in Dwars door Vlaanderen haar 250ste profzege op de weg

De twaalfde editie van Dwars door Vlaanderen voor vrouwen is een prooi geworden voor Marianne Vos. De renster van Visma-Lease a Bike was in een sprint-à-deux medevluchtster Shirin van Anrooij te snel af.

Het was voor de 36-jarige Vos, die de traditionele opmaat voor de Ronde van Vlaanderen van komende zondag nog nooit won, haar 250ste profzege op de weg.

Achter het Nederlandse duo eindigde de Italiaanse Letizia Paternoster als derde, net voor de Belgische wereldkampioene Lottte Kopecky.

Halfuur oponthoud

Op een kleine 70 kilometer schudde Puck Pieterse de boel flink op. Ze reed weg van het peloton. Demi Vollering en haar SD Worx-ploeggenote Kopecky sloten aan, met in hun kielzog Vos en Elise Longho Borghini. Een kopgroep om u tegen te zeggen.

Maar mochten de koploopsters al snode plannen hebben, dan werden die gedwarsboomd door een ongeval verderop op het parcours, waardoor de organisatie moest overgaan tot neutralisatie van de koers. Het peloton kwam zelfs stil te staan.

Pas na een halfuur oponthoud kon er weer gefietst worden, maar de Côte de Trieu en Hotond, twee van de negen hellingen die Dwars door Vlaanderen rijk is, werden geschrapt en de route met 20 kilometer ingekort.

Twee kasseienstroken later had zich toch weer een groepje afgescheiden en opnieuw was de samenstelling een stevige: Longho Borghini, Shirin van Anrooij, Pieterse, Letizia Paternoster, Vos en Kopecky.

Kopecky’s ploeggenote Vollering, van wie vandaag bekend werd dat ze SD Worx na dit seizoen zal verlaten, wist toen al dat het voor haar geen twee op rij zou worden in Waregem: een lekke achterband wierp haar ver terug.

Voorin was Lidl-Trek met Van Anrooij en Longho Borghini als enige met twee rensters vertegenwoordigd en het verbaasde dan ook niet dat zij het initiatief namen. Van Anrooij demarreerde met nog 12 kilometer voor de wielen en kreeg alleen Vos mee.

Tweede overwinning

Pieterse en wereldkampioene Kopecky, die de Ronde van Vlaanderen al twee keer won maar Dwars door Vlaanderen nog niet, trachtten het gaatje te dichten, maar moesten al snel het hoofd buigen.

Vos pakte vervolgens na Omloop Het Nieuwsblad haar tweede overwinning van het seizoen. Ze zorgde voor de tiende Nederlandse zege in Waregem.

Nieuwsbericht van: NOS Wielrennen , Read More

Recent Posts

Duiven

De hond beslist

Dat kan beter!!

De renners
Team 7BC

De renners

The only way to finish, is to start!

Start training