Enthousiast wielerteam sinds 2003

Voeding voor de 7BC Ardennen Classic

Voor een wielerkoers van 100 km is de juiste voeding essentieel om je energieniveau op peil te houden en je prestaties te optimaliseren. Laten we eens kijken naar enkele nuttige tips, gebaseerd op informatie van EatMyRide:

 1. Koolhydraten: Tijdens het fietsen gebruiken we voornamelijk twee soorten brandstof: vetten en koolhydraten (in de vorm van glucose). Glucose is het favoriete type brandstof voor ons lichaam, vooral tijdens intensieve inspanning of wedstrijden. Het wordt efficiënter omgezet in energie dan vetten. Ons lichaam kan een beperkte hoeveelheid glucose opslaan in de vorm van glycogeen. Voor ritten van meer dan een uur zal je glycogeenvoorraad alleen niet voldoende zijn om een relatief hoge intensiteit aan te houden. Daarom is het belangrijk om je lichaam tijdens de rit van koolhydraten te voorzien.

 2. Koolhydraatinname tijdens de rit:

 3. Andere voedingstips:

  • Ontbijt: Begin je dag met een stevig ontbijt dat rijk is aan koolhydraten. Denk aan havermout, volkorenbrood, fruit en yoghurt.
  • Bananen: Bananen zijn geweldige energieboosters tijdens het fietsen. Ze bevatten natuurlijke suikers en kalium.
  • Voedingsrepen: Neem tijdens de rit voedingsrepen mee die een mix van koolhydraten, eiwitten en vetten bevatten.
  • Hydratatie: Drink voldoende water om uitdroging te voorkomen. Overweeg ook isotone sportdranken voor extra elektrolyten.

Onthoud dat voeding persoonlijk is en het belangrijk is om te experimenteren en te ontdekken wat het beste voor jou werkt. 🚴‍♂️🍌

 

Recent Posts

Duiven

De hond beslist

Dat kan beter!!

De renners
Team 7BC

De renners

The only way to finish, is to start!

Start training