Enthousiast wielerteam sinds 2003

Visma-renner Jorgenson wint Dwars door Vlaanderen, Van Aert valt hard

Matteo Jorgenson heeft Dwars door Vlaanderen gewonnen. De Amerikaan van Visma-Lease a Bike liet ruim 6 kilometer voor de finish zijn medevluchters achter zich en kwam solo over de finish in Waregem.

De Noor Jonas Abrahamsen eindigde voor de Zwitser Stefan Küng op de tweede plaats.

De wedstrijd werd opgeschrikt door een zware valpartij op 69 kilometer van de finish, met als belangrijkste slachtoffers Wout van Aert, Jasper Stuyven en Biniam Girmay. Mads Pedersen stapte als enige nog op, maar haakte later af.

Ronde van Vlaanderen

Van Aert kwam hard ten val. De Belg van Visma-Lease a Bike ging op volle snelheid onderuit en werd voor onderzoek naar het ziekenhuis vervoerd. Daar bleek hij meerdere breuken te hebben en de rest van het voorjaar te moeten missen, dus ook de Ronde van Vlaanderen zondag.

Het shirt van Van Aert lag helemaal open en de schade op zijn rug was zichtbaar. Hij was flink aangedaan.

De Ronde van Vlaanderen was een van de grote doelen van Van Aert dit voorjaar. Hij kwam ten val in de afdaling van de Kanarieberg, die om veiligheidsredenen uit het parcours van de Ronde van Vlaanderen werd gehaald.

Lappenmand

De lappenmand bij Visma-Lease a Bike zat al behoorlijk vol, met onder anderen de zieke Dylan van Baarle. Ook Jan Tratnik voegde zich daar tijdens Dwars door Vlaanderen nog bij.

De Sloveen bleek nog niet helemaal hersteld van een val in Gent-Wevelgem afgelopen zondag, waarbij hij meerdere kneuzingen en schaafwonden opliep, en stapte met nog ruim 100 kilometer te gaan af.

De valpartij met onder anderen Van Aert zorgde ervoor dat het peloton niet meer volle bak verderging met de achtervolging op de koplopers.

De kopgroep van elf was pas na een kilometer of 40 ontstaan, omdat het tempo in het begin van de koers behoorlijk hoog lag. Met de eerste beklimming in zicht, lukte het de elf zich los te maken van het peloton. Onder hen was één Nederlander: Pascal Eenkhoorn.

Visma-Lease a Bike, Lidl-Trek en Bora-hansgrohe bundelden de krachten in het peloton, waardoor de kopgroep weinig kans van slagen leek te hebben. De maximale voorsprong bedroeg ongeveer tweeënhalve minuut, maar die marge liep rap terug tot een seconde of dertig.

Benoot en Jorgenson maken oversteek

Na de valpartij liep de voorsprong van de koplopers weer op en ging de strijd om de dagzege toch nog tussen de overgebleven vluchters. Tiesj Benoot en Jorgenson lukte het nog wel aan te sluiten bij de voorste groep, die toen nog uit vier renners bestond.

De Belg Benoot deed enkele pogingen te demarreren, maar zag uiteindelijk zijn ploeggenoot Jorgenson de koers winnen. De 24-jarige Jorgenson won in zijn debuutseizoen bij het Nederlandse Visma-Lease a Bike ook al Parijs-Nice.

Nieuwsbericht van: NOS Wielrennen , Read More

Recent Posts

Duiven

De hond beslist

Dat kan beter!!

De renners
Team 7BC

De renners

The only way to finish, is to start!

Start training