Enthousiast wielerteam sinds 2003

Van Aert mist Ronde van Vlaanderen: gebroken sleutelbeen en ribben

De vrees van Visma-Lease A Bike en heel Vlaanderen is uitgekomen. Wout van Aert heeft bij zijn zware valpartij in Dwars door Vlaanderen diverse breuken opgelopen en zal daardoor dit voorjaar niet meer in actie komen.

Van Aert smakte in de gevaarlijke afdaling naar de voet van de Kanarieberg op hoge snelheid tegen het asfalt, bleef met een zichtbaar gehavend lichaam snikkend zitten en werd met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Daar werden behalve de vele schaafwonden en kneuzingen ook een sleutelbeenbreuk en diverse gebroken ribben geconstateerd. Hoe lang Van Aert precies uit de roulatie zal zijn, is nog niet duidelijk.

Zeker is wel dat hij de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix – twee van de hoofddoelen van Van Aert dit seizoen – en de Amstel Gold Race zal moeten missen. Na die laatste koers zou Van Aert zich gaan voorbereiden op de Giro d’Italia.

Ook Jasper Stuyven moet een kruis maken door zijn voorjaarsambities. De nummer twee van de E3 Saxo Classic brak zijn sleutelbeen bij dezelfde valpartij. Bij ploeggenoot Mads Pedersen en Biniam Girmay bleef de schade beperkt bij schaafwonden en kneuzingen.

Nieuwsbericht van: NOS Wielrennen , Read More

Recent Posts

Duiven

De hond beslist

Dat kan beter!!

De renners
Team 7BC

De renners

The only way to finish, is to start!

Start training