Enthousiast wielerteam sinds 2003

Ploeg Pedersen kraakt Van der Poel: ‘Samen kunnen we grote sterren verslaan’

Het lijkt dit vroege wielervoorjaar een trend te zijn onder de grote wielersterren: Tadej Pogacar, Mathieu van der Poel en Jonas Vingegaard winnen hun wedstrijden niet nipt of bescheiden, maar met kilometerslange solo’s waar de concurrentie moedeloos van wordt.

Pogacar deed het in Strade Bianche en afgelopen week in de Ronde van Catalonië, Vingegaard hield huis in Tirreno-Adriatico en Van der Poel maakte vrijdag indruk in de E3 Saxo Classic.

Toch bewees Lidl-Trek vandaag in Gent-Wevelgem dat de grote koersen ook door ‘normale stervelingen’ gewonnen kunnen worden. Als je het maar slim speelt.

“In ons team hebben we niet van die supersterren, maar samen kunnen we ze verslaan”, zei Mads Pedersen na Gent-Wevelgem. De Deen klopte topfavoriet Van der Poel in de sprint, nadat zijn ploeg de koers in handen had genomen in de heuvelzone.

Lidl-Trek was vroeg in de koers attent toen het peloton in waaiers werd getrokken en sloop met drie renners mee toen Van der Poel de aanval opende op de steile Kemmelberg.

Pedersen, Jasper Stuyven en Jonathan Milan sloten aan bij de wereldkampioen en dwongen hem even later om het gat met de ontsnapte Milan te dichten.

Hoewel de rol van Stuyven was uitgespeeld na een lekke band, zorgden ze er zo voor dat Van der Poel extra energie moest verspillen.

“We maken gebruik van een overtalsituatie en alleen zo kunnen we de supersterren in het wielrennen verslaan”, grijnsde oud-wereldkampioen Pedersen.

Van der Poel: ‘Moest enorm diep gaan’

Van der Poel, die wellicht nog niet helemaal hersteld was van zijn inspanning in de E3 Saxo Classic, voelde onderweg vooral dat Pedersen sterker was. “Ik moest enorm diep gaan om te kunnen volgen. Ik heb echt op karakter moeten rijden. Tweede was het hoogst haalbare vandaag.”

Ook in de E3 Saxo Classic had Lidl-Trek vrijdag al indruk gemaakt met hun sterke klassiekerploeg. Stuyven werd tweede achter Van der Poel. En met Toms Skujins (achtste), Alex Kirsch (tiende) en Mats Pedersen (elfde) zaten ze met vier renners bij de beste elf.

Waar komt die teamspirit vandaan? “Die hebben we al heel lang. Maar soms valt het net niet op z’n plek. Ik denk dat Mads (Pedersen) en Jasper (Stuyven) nu hun beste niveau ooit hebben”, aldus Daan Hoole, vandaag de enige Nederlander in de Amerikaanse ploeg.

‘Nieuwe verantwoordelijkheden’

Pedersen heeft ook een verklaring: “We hebben een nieuwe sponsor en dat geeft nieuwe verantwoordelijkheden en druk. We hebben nieuwe renners aangetrokken en het team wordt beter en beter”, aldus de Deen.

Daarmee doelt hij op de Duitse supermarktketen die vorige zomer instapte. Afgelopen winter versterkte de ploeg zich onder anderen met Milan en Simone Consonni.

Volgens Hoole geeft de zege in Gent-Wevelgem de ploeg ook extra vertrouwen voor volgende week, wanneer de Ronde van Vlaanderen op het programma staat. “Vlaanderen is een zwaardere wedstrijd omdat ‘ie langer is. Ik denk dat dat ook in ons voordeel is.”

Zorgen maakt Van der Poel zich nog niet voor de Ronde, die hij al twee keer wist te winnen. Hij verwacht er komende week juist een schepje bovenop te kunnen doen.

“Ik verwacht dat ik zondag met mijn beste benen aan de start sta. Vrijdag was een slopende wedstrijd. Ik denk dat dit mij heel goed zal doen voor volgende week. Ik heb echt afgezien vandaag, dat is meestal goed voor mij”, aldus de wereldkampioen.

Nieuwsbericht van: NOS Wielrennen , Read More

Recent Posts

Duiven

De hond beslist

Dat kan beter!!

De renners
Team 7BC

De renners

The only way to finish, is to start!

Start training