Enthousiast wielerteam sinds 2003

Gespot op strava: Indoorkoning Schumi terug op de troon

In wielermagazine Bicycling lazen we ooit: “Indoortrainingen kunnen zwaarder zijn dan buiten fietsen (ook mentaal) dus hou het binnen kort, maar krachtig!” Dit bericht wordt duidelijk niet ten harte genomen door Schumi. Op Strava zien we namelijk een training van 4 uur op de indoorbike.

Als we op zoek gaan naar andere bronnen over indoortraining, leren we ook : Trainen op je fietstrainer is bijzonder efficiënt, in vergelijking met trainen op de weg. Dat komt vooral omdat je op een trainer constant aan het trappen bent. Dit in tegenstelling tot een rondje op de weg, waar je op heel veel momenten even je benen stilhoudt. Heuvel af bijvoorbeeld, bij een kruispunt of rotonde, omdat je een bocht doorgaat, of omdat iemand voor je even inhoudt.  Hierdoor is het niet onwaarschijnlijk dat je na een uur trainen op een fietstrainer al een even grote inspanning hebt geleverd als in anderhalf uur op de weg. Dit principe gaat vooral op wanneer je doorgaans veel door stedelijk gebied fietst, of over heuvelachtig terrein. (bron: in de kopgroep). Dit principe werd door Bram Tankink tijdens zijn prof carrière ook herkend en werd in zijn Limburgse trainingsgroep van profrenners ook bekend als de “Tank regel!”

De 4 uur durende training van Hans kunnen we dus zien als een 6 uur durende duurtraining in de buitenlucht. Een ware prestatie in het voorjaar en toont de ambitie van onze veteraan.

Recent Posts

Duiven

De hond beslist

Dat kan beter!!

De renners
Team 7BC

De renners

The only way to finish, is to start!

Start training