Enthousiast wielerteam sinds 2003

Back to the 90’s

30  jaar geleden, midden in de roemruchte jaren 90, reden de 7BC’ers Mart, Martin, Schummi en Koos al in de Ardennen de klassieker Luik-Bastenaken-Luik,  onder leiding van ploegleider Kees. De tijden waren simpel, de renners zochten hun ontspanning in een stripboek ipv social media. De koersfietsen waren van staal en het schakelen ging nog met de buiscommandeurs. 

In die jaren 90 waren de Italiaanse renners  en ploegen toonaangevend. Team Gewiss is het best “gesoigneerde” team. Het is de ploeg die in 1994 fluitend de muur van Huy opreed. Drie Gewiss-rijders bleven vooraan over. Ze bediscussieerden met elkaar wie deze koers dan mocht winnen. Het deed bij de rest van het peloton de wenkbrauwen fronsen. 

De wielertrends van de jaren 90 zijn ook terug te zien in de foto’s die Schumi heeft gedeeld. Zo zijn de wielershirts kleurrijk en wat ruimer dan de huidige  aerotrend. De sok komt niet hoger dan de enkel en de hoofdband of bandana zijn nog een fashion item. Gekoerst wordt er op dunne bandjes. 

 

 

luik-Bastenaken-Luik

Foto's van Schumi

Recent Posts

Duiven

De hond beslist

Dat kan beter!!

De renners
Team 7BC

De renners

The only way to finish, is to start!

Start training