Geen WK-medaille voor baanrenners Havik en Hoppezak op vermakelijke koppelkoers

De Nederlanders Youri Havik en Vincent Hoppezak zijn er niet in geslaagd om de wereldtitel te bemachtigen op de koppelkoers op de WK baan in het Deense Ballerup. Ze moesten genoegen nemen met de zesde plaats.

De wereldtitel ging naar de oppermachtige Duitsers Roger Kluge en Tim Torn Teutenberg. Vanaf het begin van de wedstrijd namen zij het heft in handen.

Toen de andere favorietenkoppels – inclusief de Nederlanders – nog wat naar elkaar keken, lieten de sterke Duitsers zich al zien. Zij pakten een ronde op de rest van het peloton en hadden daarmee al vroeg een voorsprong van twintig punten op de rest van het veld.

Halverwege de wedstrijd brak de koers echter volledig open. Het ene na het andere koppel probeerde het gat met de Duitsers te dichten, inclusief Havik en Hoppezak.

De Nederlanders probeerden regelmatig weg te rijden uit de grote groep, maar kregen weinig ruimte. Na veel mislukte pogingen reden ze weg met nog ruim tachtig ronden koers. Ze kregen de Belgen mee, en de Duitsers.

Duitsers buiten schot

Na een achtervolging van tientallen rondes, want achter hen werd snoeihard gereden, sloot het trio aan bij de grootste groep en wonnen ze twintig punten. Daardoor lagen Havik en Hoppezak op medaillekoers, maar de achterstand met de Duitsers betrof nog altijd twintig punten.

Richting de finale werd duidelijk dat niemand Kluge en Teutenberg van de wereldtitel ging houden, maar de strijd om de andere podiumplaatsen lag nog open. Havik en Hoppezak probeerden nog een ronde voorsprong te pakken, maar kwam niet meer weg. Uiteindelijk moest Nederland genoegen nemen met plek zes.

Recent Posts

Duiven

De hond beslist

Dat kan beter!!

De renners
Team 7BC

De renners

The only way to finish, is to start!

Start training