Lavreysen en Hoogland strijden vanmiddag om wereldtitel in Nederlandse sprintfinale

De Nederlandse topsprinters Harrie Lavreysen en Jeffrey Hoogland strijden later vandaag tegen elkaar om de wereldtitel op het individuele sprinttoernooi. In het Deense Ballerup kwamen ze allebei de halve finales goed door.

Lavreysen rekende in twee sprints af met de Japanner Kaiya Ota. Hoogland had een sprint meer nodig, hij won in drie sprints van Nicholas Paul, uit Trinidad & Tobago.

Rond 13.45 uur komen de Nederlandse sprinters weer in actie in de finale, waar Lavreysen na zijn hattrick op de Olympische Spelen ook op de WK drie gouden medailles kan winnen.

Lavreysen won eerder op de WK al de teamsprint (met Hoogland als teamgenoot) en de kilometertijdrit. Met zijn overwinning op dat onderdeel schreef hij geschiedenis, aangezien hij nu op elk sprintonderdeel een wereldtitel heeft bemachtigd. Slechts één baansprinter deed hem dat voor: Sir Chris Hoy, die op de WK bekend maakte dat hij nog maar twee tot vier jaar te leven heeft.

Ook kan Lavreysen in het sprinttoernooi zijn zestiende wereldtitel op de baan bemachtigen. Vrijdag won hij zijn vijftiende en verbrak hij het record van Arnaud Tournant (veertien), waardoor de Nederlandse topsprinter de meeste wereldtitels heeft bemachtigd in de ruim honderdjarige geschiedenis van het evenement.

Van de Wouw naar kwartfinales keirin

Sprintster Hetty van de Wouw heeft zich op haar beurt geplaatst voor de kwartfinales op de keirin. Al in de eerste kwalificatieronde toonde ze haar goede benen. Ze begon de sprint van kop, zakte even terug naar de tweede plek maar wist vliegensvlug de koppositie weer te heroveren. Ze won haar heat met een grote voorsprong.

Via de herkansingen heeft Steffie van der Peet zich ook geplaatst.

Eerder dit toernooi won Van de Wouw de zilveren medaille op het individuele sprinttoernooi, achter de Britse Emma Finucane. Zij doet ook mee aan de keirin en is op papier de grote uitdager van Van de Wouw.

Recent Posts

Duiven

De hond beslist

Dat kan beter!!

De renners
Team 7BC

De renners

The only way to finish, is to start!

Start training