Van de Wouw maakt zich na lastige halve finale klaar voor WK-finale op sprinttoernooi

Baansprintster Hetty van de Wouw heeft zich geplaatst voor de finale op het individuele sprinttoernooi. In de halve finales bij de WK baanwielrennen in Ballerup rekende ze af met de sterke Britse Sophie Capewell.

In de finale rijdt Van de Wouw vanavond tegen Emma Finucane, die haar wereldtitel verdedigt.

Finucane en Van de Wouw troffen elkaar ook al in de troostfinale van het sprinttoernooi op de Olympische Spelen, toen won de Britse het brons en belandde Van de Wouw net naast het podium.

Van de Wouw verloor in de halve finale nog de eerste sprint tegen Capewell, maar revancheerde zich in de tweede sprint. Al had die sprint wel een staartje: Van de Wouw dook in de laatste rechte lijn namelijk onder de rode sprinterslijn, en dat mag niet.

Nadat de scheidsrechter de beelden uitvoerig had bekeken, bleek dat de Nederlandse niet gestraft werd, waardoor de allesbeslissende derde sprint verreden werd. Daar begon Van de Wouw op de tweede positie, wat in haar voordeel werkte.

Met nog iets meer dan een ronde te rijden dook ‘Hetty Raketty’ onder Capewell door en ze gaf de Britse geen kans om achter haar in te voegen. In de bocht creëerde ze een groot gat, waarna Capewell niet meer terug kon komen.

Tactisch sterk

Dat Van de Wouw de finale heeft gehaald, mag een kleine verrassing genoemd worden. De sprintster groeide namelijk in het toernooi. Ze kwalificeerde zich als zesde, waardoor ze concludeerde dat de Britse vrouwen sneller waren dan zij.

Na tactisch goede sprints tegen Katy Marchant in de kwartfinales groeide het vertrouwen dat ze ook de andere Britse vrouwen kon verslaan. Intussen heeft ze er twee van de drie op gelegd, enkel Finucane geldt nog als sta-in-de-weg voor een wereldtitel van Van de Wouw.

Recent Posts

Duiven

De hond beslist

Dat kan beter!!

De renners
Team 7BC

De renners

The only way to finish, is to start!

Start training