Baansprinters naar finalerondes: Lavreysen jaagt vanavond op vijftiende wereldtitel

Baanwielrenners Harrie Lavreysen en Jeffrey Hoogland hebben zich bij de WK in het Deense Ballerup geplaatst voor de finalerondes op de keirin, later vanavond. Hetty van de Wouw maakt ook nog kans op een wereldtitel op het individuele sprinttoernooi.

In het middagprogramma was het voor Lavreysen en Hoogland vooral zaak om niet in de problemen te raken. In de keirin, waar zes sprinters tegelijk in de baan rijden, is een foute inschatting namelijk snel gemaakt. Als je op het verkeerde moment ingesloten raakt, zijn je kansen verkeken.

Vanavond finale

Voor de jonge Tijmen van Loon gingen de kwalificaties niet als gehoopt, hij werd derde in zijn heat en moest naar de herkansing. Ook daar kon hij geen plaats in de finalerondes bemachtigen. Lavreysen en Hoogland starten iets na 19.15 uur aan de halve finales.

Als Hoogland en Lavreysen daar opnieuw geen misstap begaan, strijden ze later vanavond om de wereldtitel. Lavreysen kan dan zijn vijftiende wereldtitel uit zijn carrière bemachtigen. Geen renner heeft eerder zoveel wereldtitels bemachtigd op de baan, waardoor hij in zijn eentje recordhouder kan worden.

Vincent Hoppezak jaagt vanavond op zijn beurt op zijn eerste wereldtitel. De duuratleet komt om 20.50 uur in actie op de scratch. Op zondag is hij de ploeggenoot van Youri Havik in de koppelkoers.

Hetty van de Wouw kende net als Hoogland en Lavreysen een goede middagsessie op donderdag. In het individuele sprinttoernooi voor vrouwen kwamen zij en Steffie van der Peet in actie. Beiden kwamen de kwalificatie en de eerste ronde goed door, maar Van der Peet strandde in de achtste finales.

Van de Wouw plaatste zich op haar beurt wel voor de kwartfinales, die vanavond om 19.00 uur op het programma staan. De halve finales en de finale zijn op donderdag.

Recent Posts

Duiven

De hond beslist

Dat kan beter!!

De renners
Team 7BC

De renners

The only way to finish, is to start!

Start training