Zonnige start voor Team 7BC in Limburg

Koude start, maar zonovergoten!

Eijsden, 3 April 2002,

Op de dag van de Vlaamse Hoogmis, verzamelde Team 7BC zich niet in de Vlaamse Ardennen, maar in het zuiden van Limburg. Op het programma stond de Volta Limburg Classic. Een 120 km lange tocht door Zuid-Limburg en de Belgische voerstreek. Het parcours kent 17 beklimmingen, wat goed is voor ruim 1800 hoogtemeters. 

Afzeggingen

In de dagen voor de start voorspelde de weerstations nachtvorst, gladde wegen en sneeuwbuien voor het zuiden van Limburg. Reden voor 7BC’ers Perry, Martin en Timo om zich af te melden bij ploegleider Jan. Perry: “Met deze weersverwachting kan ik me niet motiveren om af te reizen. Gladde omstandigheden en koud weer zijn aan mij niet besteed!” Ploegleider Jan is opvallend mild over de afzeggers: “Perry komt terug van een zware val vorig jaar! Ik heb alle begrip voor zijn keuze en we kijken uit naar zijn rentree in het peloton in beter weer.” Ploegleider Jan laat ook zijn licht schijnen over de afmelding van Martin en Timo: “De afmelding van voormalig kampioen Martin kan ik uiteraard ook begrijpen. Hij is vorige week begonnen met trainen en heeft 1 kort trainingsritje gemaakt, dan kan je niet naar Limburg afreizen. We moeten wachten op zijn rentree als hij de trainingsroutine heeft opgepakt, anders is een plaats in de ploegleiding logischer.” Over de afwezigheid van Timo is hij kort: “Timo is nog jong en heeft nog weinig ervaring met  afdalingen en de omstandigheden hadden gevaarlijk kunnen zijn. Ik hoop dat we snel weer iets kunnen organiseren in de heuvels om hem aan het werk te zien!”

De Toertocht

Zondagochtend vroeg verzamelde Team 7BC zich aan de start van de Volta Limburg Classic in Eijsden. De renners waren dik ingepakt om de temperaturen rond het vriespunt te weerstaan. Van Sneeuw of gladheid was gelukkig geen sprake. In tegendeel de wegen waren droog en de heldere lucht liet de zon flink stralen. De omstandigheden waren dus prima. 

Aan de start voor 7BC een deftige afvaardiging van 9 renners en ploegleider Jan in de begeleiding.  Mathijs, Thijs, Jelle, Hans, Abe, Peter, Marc en Raymond. En als grote verassing was onze Ancienne Sijko Beunders ook afgereisd naar Limburg om het 7BC peloton aan te voeren. 

Klassieker
Volta Limburg Classic
Hel van het Mergelland

Volta Limburg Classic

De Volta Limburg Classic behoort tot de zwaarste klassiekers in de Nederlandse wielerwereld, met zware beklimmingen en snelle afdalingen. Tot en met 2011 stond deze koers bekend als de "hel van het Mergelland".  De eerste editie vond plaats in 1973 en staat ook bekend als het kleine broertje van de Amstel Gold race. Team 7BC reed de koers ook in 2012. Toen een koude, natte editie. 

Koude start

Met de buffs opgetrokken tot over de oren, diverse lagen kleding en dikke handschoenen werd er in de late ochtend gestart in Eijsden. Het 7BC peloton schoot langzaam in gang en vertrok richting de eerste heuvels Na 10 km was 

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit, eleifend fringilla a hendrerit ante inceptos. Tincidunt scelerisque dictumst eu aenean enim mollis venenatis nostra, placerat felis risus litora nullam est congue, bibendum fermentum dictum quis montes praesent tempus. Ultricies mus facilisi turpis accumsan gravida aliquam eget fusce, nam leo pharetra felis senectus velit primis, vehicula malesuada tempor mattis penatibus cursus erat. Gravida varius rhoncus augue porttitor pellentesque risus nostra ridiculus, nulla nam ornare urna metus ut vivamus nisi, a commodo accumsan nibh habitasse inceptos neque. Cubilia sollicitudin lacus elementum netus facilisi suspendisse molestie eget, sociis tempor venenatis nostra fusce et purus ornare, ridiculus viverra feugiat conubia penatibus cum ut. Vestibulum phasellus metus augue egestas potenti vulputate lacus integer tempor, in mus ac posuere magna rutrum mattis. Tortor magna vestibulum nam feugiat volutpat cum, iaculis imperdiet vehicula elementum accumsan parturient, eget semper interdum orci quis.

volta Limburg Classic 2022

Impressie VLC 2022

9 7BC’ers aan de start in Eijsden voor de Volta Limburg Classic. 120 km met 17 beklimmingen