Yves Lampaert past voor zowel wegrit als tijdrit EK door ziekte

Artikel van Wielerflits:Zeger Schaeken

Yves Lampaert past voor zowel wegrit als tijdrit EK door ziekte

dinsdag 9 augustus 2022 om 09:38

Yves Lampaert zal dan toch niet deelnemen aan het EK wielrennen. De renner van Quick-Step Alpha Vinyl stond aanvankelijk wel in de selectie, maar moet nu passen door ziekte. Dat meldt Het Nieuwsblad. De wegrit van het EK wielrennen in München staat aanstaande zondag op het programma, de tijdrit volgt drie dagen later.

De 31-jarige Lampaert zou zowel de weg- als tijdrit rijden. Lampie won in de afgelopen Ronde van Frankrijk de openingstijdrit, waarna hij de gele trui droeg. In de dagen na de Tour werd de West-Vlaming ziek. Bondscoach Sven Vanthourenhout heeft nu aangekondigd dat hij niet voldoende hersteld is om mee af te zakken naar München.

Tim Merlier, Dries De Bondt, Dries Van Gestel, Bert Van Lerberghe, Edward Theuns, Aimé De Gendt en Rune Herregodts zijn de renners die in actie gaan komen voor België. Bondscoach Vanthourenhout moet nu op zoek gaan naar een vervanger in de wegrit. In de tijdrit zal Herregodts, renner bij Sport Vlaanderen-Baloise, als enige deelnemen voor België.

Jens Reynders, ploegmaat van Herregodts, is in principe eerste reserve, maar de 24-jarige Limburger staat aan de start van de Arctic Race of Norway.Lees verder op Wielerflits.nl

Deel dit nieuws :