Wereldkampioen Alaphilippe wint in Wallonië: “Mooi om zo terug te keren”

Artikel van Wielerflits:Koen Middendorp

Wereldkampioen Alaphilippe wint in Wallonië: “Mooi om zo terug te keren”

zaterdag 23 juli 2022 om 19:50

Julian Alaphilippe heeft in de openingsetappe van de Tour de Wallonie definitief een punt gezet achter een moeilijke periode. De Fransman won op de flanken van de Muur van Hoei zijn eerste koers sinds zijn zware valpartij in Luik-Bastenaken-Luik.

Alaphilippe was uiteraard erg tevreden met zijn tweede zege van het seizoen. Op ‘zijn’ Muur van Hoei, de Fransman won in het verleden ook al drie keer de Waalse Pijl, versloeg de renner van Quick-Step Alpha Vinyl de Spanjaard Alex Aranburu en de Australiër Robert Stannard. “Ik ben heel erg blij dat ik in Hoei heb gewonnen. Dit is voor mij het ideale scenario”, waren zijn eerste woorden na afloop.

“De wedstrijd was erg zwaar. Ik heb mijn ploeg gevraagd om de koers hard te maken voor de voet van de Muur. Ik wist dat ik goed gepositioneerd moest zitten onderaan de Muur en ik had natuurlijk ook goede benen nodig. Toen ik Aranburu de sprint zag aanzetten, was het nog bijna 300 meter te gaan. Dat was een beetje ver, maar ik wilde de kloof ook niet te groot laten worden. Ik had nog de energie om in de laatste 150 meter een flinke inspanning te leveren.”

Het bleek genoeg voor de zege en dus was Alaphilippe erg blij. “Het is mooi om zo weer in competitie terug te keren. Dit voelt goed. Ik ben met veel motivatie aan deze koers begonnen. Dit is goed voor mijn moraal. Ik zal nu strijden om de leiderstrui te behouden.”Lees verder op Wielerflits.nl

Deel dit nieuws :