Veenendaal-Veenendaal pakt uit met Dylan Groenewegen en vier WorldTeams

Artikel van Wielerflits:Tim van Hengel

Veenendaal-Veenendaal pakt uit met Dylan Groenewegen en vier WorldTeams

maandag 14 maart 2022 om 14:00

Het deelnemersveld van Veenendaal-Veenendaal krijgt vorm. De Nederlandse eendaagse heeft dit jaar vier WorldTeams aan de start, waaronder BikeExchange-Jayco dat aantreedt met drievoudig winnaar Dylan Groenewegen. Ook Jumbo-Visma, Team DSM en Intermarché-Wanty-Gobert zijn erbij. De koers staat voor zaterdag 21 mei gepland.

Groenewegen heeft goede herinneringen aan deze wedstrijd. In 2015 boekte hij daar namelijk zijn eerste profoverwinning. In het shirt van Roompot-Oranje Peloton won hij destijds de massasprint van de – toen nog – Arnhem-Veenendaal Classic. Een jaar later keerde hij als Nederlands kampioen, inmiddels bij LottoNL-Jumbo, terug en was hij weer de beste. In 2018 schreef hij de – inmiddels – Veenendaal-Veenendaal Classic voor de derde keer op zijn naam.

Groenewegen kan in zijn streven naar een vierde overwinning rekenen op de steun van zijn nieuwe ploeg BikeExchange-Jayco, een van de WorldTeams aan de start naast Jumbo-Visma, Team DSM en Intermarché-Wanty-Gobert. Veenendaal-Veenendaal moest hij bij de vorige editie van 2019 nog zonder WorldTeams doen. Dit jaar is de Veenendaalse koers onderdeel geworden van de Exterioo Cycling Cup, wat meteen tot een sterker deelnemersveld leidt.

Zeven ProTeams
Daarnaast staan zeven ProTeams aan het vertrek: Alpecin-Fenix, Bingoal Pauwels Sauces WB, Sport Vlaanderen-Baloise, B&B Hotels-KTM, Arkéa Samsic, TotalEnergies en Human Powered Health. Het peloton wordt compleet gemaakt door tien teams uit het continentale circuit, onder meer vijf Nederlandse en Minerva uit België. Verdere details over de deelnemerslijst worden in de komende weken bekendgemaakt.

Veenendaal-Veenendaal is de vierde manche van de Exterioo Cycling Cup. Eerder deze maand maakte Matteo Trentin het zegegebaar in Le Samyn. Daarna sprintte Arnaud De Lie naar de winst in de GP Monseré. Afgelopen weekend soleerde Dries Van Gestel naar de winst in de Ronde van Drenthe. Na drie manches gaat Hugo Hofstetter aan de leiding van het klassement.

Deelnemende ploegen Veenendaal-Veenendaal (21 mei)
Intermarché-Wanty-Gobert
flag-nl Jumbo-Visma
flag-au BikeExchange-Jayco
flag-nl Team DSM
Alpecin-Fenix
flag-fr B&B Hotels-KTM
Bingoal Pauwels Sauces WB
flag-us Human Powered Health
Sport Vlaanderen-Baloise
flag-fr Arkéa Samsic
flag-fr TotalEnergies
flag-nl ABLOC CT
flag-nl Allinq
flag-nl BEAT Cycling
flag-nz Bolton Equities Black Spoke
flag-us Hagens Berman Axeon
flag-nl Metec-SOLARWATT
Minerva
flag-de Lotto-Kern Haus
flag-gb Trinity Racing
flag-nl VolkerWessels


Ook de vrouwenwedstrijd op vrijdag 20 mei krijgt een sterk deelnemersveld, met drie Women’s WorldTeams aan de start: Liv Racing Xstra, Jumbo-Visma en UAE Team ADQ. Het veld wordt compleet gemaakt door dertien continentale teams en drie clubteams.

Deelnemende ploegen Veenendaal-Veenendaal voor vrouwen (20 mei)
flag-nl Liv Racing Xstra
flag-nl Jumbo-Visma
flag-ae UAE Team ADQ
flag-lu Andy Schleck-CP NVST-Immo Losch
Bingoal Casino-Chevalmeire-Van Eyck Sport
flag-nl GT Krush Tunap
flag-ie IBCT
Lotto Soudal Ladies
Multum Accountants
flag-nl NXTG by Experza
flag-nl Parkhotel Valkenburg
Plantur-Pura
Proximus-Alphamotorhomes-Doltcini
flag-au Roxsolt Liv SRAM
flag-no Coop-Hitec Products
flag-it Valcar-Travel & Service
flag-nl GRC Jan van Arckel
flag-nl Merida Adelaar
flag-nl WV SchijndelLees verder op Wielerflits.nl

Deel dit nieuws :