Thibau Nys mogelijk toch naar WK: “Zijn herstel evolueert zeer gunstig”

Artikel van Wielerflits:Nick Doup

Thibau Nys mogelijk toch naar WK: “Zijn herstel evolueert zeer gunstig”

woensdag 12 januari 2022 om 16:06

De kans dat Thibau Nys het WK veldrijden haalt, wordt steeds groter. Na een valpartij op het BK veldrijden leek het einde seizoen voor de belofte, maar de schouderblessure lijkt zeer snel te herstellen. “Het gaat écht wel de goeie kant uit”, zegt ploegdokter Jan Mathieu van Baloise Trek Lions.

Aanvankelijk vreesde Nys junior voor een sleutelbreenbreuk, maar onderzoek wees uit dat zijn sleutelbeen ‘slechts’ ontwricht was. Eerder dit seizoen brak hij wel zijn sleutelbeen en het metalen plaatje dat toen geplaatst werd, lijkt hem nu te redden. “Uiteraard is nog niets definitief en wordt de knoop pas volgende week woensdag, na een training op de Balenberg, doorgehakt”, vertelt de dokter aan Het Laatste Nieuws.

“Maar zijn herstel evolueert zeer gunstig. Het gaat écht wel de goeie kant uit. Niets wijst er op dit moment op dat het WK problematisch zou worden. Hij heeft zijn eerste fietstripje achter de rug. Op het gemak, uiteraard”, gaat Mathieu verder. “Gelukkig was er niets echt kapot in die linkerschouder. Wat dokter Toon Claes hem de raad deed geven: Als je kúnt bewegen binnen de pijngrens: zeker doen!”

Bondscoach Sven Vanthourenhout heeft Thibau Nys alvast wel opgenomen in de selectie voor het WK veldrijden voor beloften, dat op zaterdag 29 februari gereden wordt in Fayetteville, Verenigde Staten.Lees verder op Wielerflits.nl

Deel dit nieuws :

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on print