Spanning stijgt! Openingsweekend Vlaamse Voorjaarsklassiekers

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

[vc_row][vc_column][vc_custom_heading source=”post_title” use_theme_fonts=”yes”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]Naast semi fanatieke wielrenners, zijn de meeste 7BC’ers nog fanatiekere koerskijkers! Comfortabel op de bank naar de coureurs kijken die dokkeren over de met kasseien geplaveide hellingen van het Vlaamse heuvelland. De ware koersadept kijkt uiteraard naar de Vlaamse publieke zender, waar de zoetgevooisde stem van Michel Wuyts de beelden van commentaar voorziet samen met de in staccato sprekende superanalist José de Cauwer. Buiten zorgt de “Russische beer”  voor temperaturen rond het vriespunt. Zelf op de  koersfiets stappen en het gebruikelijke trainingsrondje rijden is uiteraard uitgesloten.

“Aan die Berendries komt geen einde. De Berendries, dat is een smeerlap.”

 

Nee, de kachel wordt nog wat opgepookt en een eerder zorgvuldig uitgekozen Vlaams Koersbiertje wordt vakkundig ingeschonken, terwijl Wuyts de eerste one-liner eruitgooid: “Aan die Berendries komt geen einde. De Berendries, dat is een smeerlap.”

We kunnen niet wachten op Zaterdag! De uitzending op Sporza begint om 13:30. Eurosport 2 begint om 15:30.

Lees ook: de mooie column van ploegleider Kees uit 2006 over het Vlaamse wielercommentaar van Rik de Sadeleer.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″ css=”.vc_custom_1519324103143{background-color: #317dbf !important;}”][ultimate_heading main_heading=”Favorieten ” main_heading_font_family=”font_family:|font_call:” main_heading_font_size=”desktop:24px;” main_heading_style=”font-weight:bold;” main_heading_margin=”margin-top:0px;margin-bottom:5px;”][/ultimate_heading][dt_vc_list]

  • Greg van Avermaet
  • Philippe Gilbert en Tim Wellens
  •  Sep Vanmarcke, Oliver Naesen, Niki Terpstra

[/dt_vc_list][/vc_column][/vc_row]

Raymond 7Bergen

Raymond 7Bergen

In 2003 gestart met fietsen, in 2004 racefiets gekocht en Kampioen 7BC Ardennen Classic 2006. Reed de klassiekers Luik-Bastenaken-Luik, Gent-Wevelgem, Parijs-Roubaix, limburg's Mooiste. Trots op zijn Sensa Giulia Ultegra uit 2014.

REAGEER