Onstuimige Ontwakingstocht ingekort en geen winnaar

De weersvoorspelling beloofde weinig goeds voor de eerste koers van het jaar, de DTC Ontwakingstocht van Zondag 10 Maart.
Toch lieten 7 7BC’ers zich niet kennen en stonden aan de start in Driebergen. Matthijs, Tutu, Beunders, Perry met introducee de Buurman, Martin, Raymond en Marc die vanuit Houten aansloot.
De organisatie kreeg alleen een afmelding van de Ardennen Kampioen van 2018 Jelle Vos en van de Ardennen Kampioen van 2007 Hans Vos en van Marathonloper Schumi.

De 7 renners die het weer trotseerde, begonnen vol goede moed aan de 100 km lange tocht. Na de start werd het al gauw stil in het peloton. De regen geselden de renners. Na een uur koersen waren de renners door en door nat en verkleumd. Door alle regenkleding was het moeilijk om op de fiets te eten, dus werd er besloten heel even te stoppen om de energievoorraad snel bij te vullen. De pauze van nauwelijks enkele minuten, werd het 7BC peloton bijna fataal. Weer terug op de fiets, schreeuwde zelfs de uit het meest weerbarstige hout gesneden renner om zijn moeder. De wind en de regen deed de motivatie tot onder het nulpunt zakken. De 20 km over de dijk van Wijk bij Duurstede naar Amerongen werd met de wind schuin op kop getrotseerd. In Amerongen kwam de Amerongse berg als geroepen, de energie van het klimmen tegen deze puist, deed de spieren opwarmen. Na de Amerongse berg, werd de koffiestop aangegrepen om op te warmen en te overleggen over de koers. Na ampel beraad werd besloten de koers te verkorten en een gedeelte van de 100km lus af te snijden. 

“Leave no man behind!”

De resterende 35 km werd er gekoerst over de bekende heuveltjes van de Heuvelrug.  Na de Hoogstraat en de Ruiterberg was het Matthijs die een demarrage plaatste. Martinez en Beunders plakten op het wiel van de junior en sloegen een gaatje met de rest van het peloton, die in de veronderstelling waren de barre tocht als social ride uit te rijden, onder het motto van de Amerikaanse Mariniers: “Leave no man behind!”

De kopgroep van drie besloot in het zicht van de finish niet te sprinten om de winst in verband met de weersomstandigheden.  De Ontwakingstocht 2019 kent dus geen winnaar. De punten werden verdeeld onder de top drie.

Na afloop was de ploegleiding vol lof over de geleverde prestaties en doorzettingsvermogen. 

 

Deel dit nieuws :