Niki Terpstra (38) stopt na dit seizoen met wielrennen

Artikel van Wielerflits:Rodriguez1010

Niki Terpstra (38) stopt na dit seizoen met wielrennen

dinsdag 13 september 2022 om 16:44

Niki Terpstra is bezig aan zijn laatste weken als profwielrenner. De 38-jarige klassiekerspecialist zal na dit seizoen een punt zetten achter zijn carrière. Dat maakte de renner bekend via zijn social media-kanalen.

De ervaren Noord-Hollander is na een zestienjarige profcarrière toe aan een nieuwe uitdaging. “Ondanks mogelijkheden om door te gaan, is het tijd om dit mooie hoofdstuk te sluiten en me te richten op nieuwe doelen op en naast de fiets. Ik had als 8-jarige niet kunnen denken onderdeel te worden van het profpeloton. Dat ik monumenten als Parijs-Roubaix en de Ronde van Vlaanderen zou winnen, is nog steeds moeilijk te bevatten voor mij en mijn familie”, klinkt het trots.

“Het is een carrière geweest met extreme hoogte- en dieptepunten. En met de mensen die me altijd gesteund hebben – familie, vrienden, en fans – kunnen we met enorme trots terugkijken op wat we bereikt hebben”, klinkt het. “Fietsen vind ik nog steeds fantastisch, dus daar ga ik nog zeker mee door. Maar, op een andere manier.”

Met overwinningen in Parijs-Roubaix en de Ronde van Vlaanderen was Terpstra een van de meest succesvolle Nederlandse wielrenners van zijn generatie. Ook kroonde hij zich drie keer tot Nederlands kampioen op de weg, won hij tweemaal Dwars door Vlaanderen en Le Samyn en was hij succesvol in de E3 Harelbeke, Eneco Tour, Tour of Qatar en de Tour de Wallonie. Verder werd hij – als renner van de Quick-Step-ploeg – maar liefst vier keer wereldkampioen in de ploegentijdrit.