Mads Pedersen verlengt contract bij Trek-Segafredo met drie jaar

Artikel van Wielerflits:Koen Middendorp

Mads Pedersen verlengt contract bij Trek-Segafredo met drie jaar

maandag 4 juli 2022 om 17:13

Mads Pedersen zal ook de komende jaren uitkomen voor Trek-Segafredo. De 26-jarige Deen heeft zijn krabbel gezet onder een nieuwe driejarige verbintenis. “De ploeg voelt als een tweede familie”, laat de wereldkampioen van Harrogate weten in een persbericht.

De inmiddels 26-jarige Pedersen tekende in de winter van 2016 een contract bij Trek-Segafredo en is momenteel bezig aan zijn zesde seizoen in Amerikaanse loondienst. De sterke en snelle Deen beleefde zijn definitieve doorbraak in 2018 met een tweede plaats in de Ronde van Vlaanderen en Pedersen boekte sindsdien vele successen. Zo won hij Gent-Wevelgem, Kuurne-Brussel en kroonde hij zich in 2019 tot de eerste Deense wereldkampioen op de weg bij de profs.

Pedersen won daarnaast etappes in Parijs-Nice, de Ronde van Polen en de BinckBank Tour. Dit jaar staat de teller alweer op zes overwinningen. “Deze ploeg gaf me de kans om op WorldTour-niveau uit te komen. Dit is nu mijn zesde jaar bij de ploeg en ik zal ook de komende drie seizoenen uitkomen voor Trek-Segafredo. Als je negen jaar bij dezelfde ploeg blijft, moet er wel een bijzondere klik zijn. Trek wil een grote familie zijn en zo begint het ook te voelen”, aldus Pedersen.

Mads Pedersen sprint naar de zege in het Circuit de la Sarthe – foto: Cor Vos

“Deze ploeg voelt als een tweede familie en daarom heb ik besloten om te blijven. Het was voor mij een logische keuze. We hebben een aantal geweldige momenten beleefd, maar we hebben ook moeilijke momenten meegemaakt. Ik werk echt ontzettend hard, maar soms lukt het niet. Ik ben ook maar een mens, ook ik verpest het soms. Maar het is dan wel belangrijk om de steun van een ploeg te voelen. Ik wil de komende jaren met deze ploeg monumentale klassiekers winnen.”

Luca Guercilena, de teammanager van Trek-Segafredo, is ook erg tevreden nu de handtekeningen zijn gezet. “Mads heeft in al die jaren wel wat pech gekend, maar wist zich telkens opnieuw terug te knokken. Dit jaar is hij erg constant en koerst hij steevast op een zeer hoog niveau. Ik weet zeker dat hij nog veel wedstrijden zal winnen.” Eerder zette ook een andere sterkhouder binnen de ploeg, Bauke Mollema, zijn krabbel onder een nieuwe, meerjarige deal.

Lees verder op Wielerflits.nl

Deel dit nieuws :