Jumbo-Visma veilt iconische fietsen: Van Aerts Ventoux-Cérvelo staat op 14.250 euro

Artikel van Wielerflits:Koen Middendorp

Jumbo-Visma veilt iconische fietsen: Van Aerts Ventoux-Cérvelo staat op 14.250 euro

dinsdag 21 december 2021 om 19:15

Update

Samen met Catawiki, Europa’s leidende platform voor speciale objecten, heeft Jumbo-Visma een veiling voorbereid waar iedere liefhebber eigenaar kan worden van één van de 24 speciale Cérvelo-fietsen. De opbrengst van de veiling wordt gebruikt voor de verdere stimulering van wielertalent.

Wielerfans kunnen onder meer bieden op de Cervélo S5 waarmee Primož Roglič de Vuelta a España won, de S5 die Jonas Vingegaard naar de tweede plek in de Tour de France bracht, de fiets waarop Marianne Vos haar legendarische overwinning in Gent-Wevelgem boekte en de comeback-fiets van Tom Dumoulin.

Talentontwikkeling 
Richard Plugge, teammanager van Jumbo-Visma, ziet de veiling als een mooi instrument om wielertalent verder te helpen: “We willen écht bijdragen aan de toekomst van het Nederlandse wielrennen en deze veiling kan ons helpen daar een volgende stap in te zetten.” De fietsen gaan dus naar een nieuwe eigenaar en zijn beschikbaar op ownhistory.bike.

De opbrengst van de veiling wordt, zoals eerder aangegeven, gebruikt voor de verdere stimulering van wielertalent. Met de Team Jumbo-Visma Academy, het Development Team en het nieuwe initiatief CyclingClassNL speelt Team Jumbo-Visma een belangrijke rol in het opleiden van toekomstig wielertalent. De veiling loopt tot en met 27 december.


Update 21 december – 19.15 uur

Wielerfans kunnen tot en met maandag 27 december nog een bod doen op een (of meerdere) van de 24 speciale Cérvelo-fietsen van Jumbo-Visma. Topstuk in de collectie is misschien wel de Cervélo waarmee Wout van Aert de Tourrit naar Malaucène wist te winnen, met onderweg een dubbele passage over de Mont Ventoux. Je moet als wielerliefhebber dan wel diep in de buidel tasten: het hoogste bod op Van Aerts Ventoux-fiets staat momenteel namelijk op 14.250 euro.

De meeste fietsen zijn overigens van het type Cervélo R5, die zonder de sportief-historische waarde ook al vrij prijzig zijn.Lees verder op Wielerflits.nl

Deel dit nieuws :

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on print