Fabio Jakobsen en Lorena Wiebes blikvangers in selectie KNWU voor EK wielrennen

Artikel van Wielerflits:Zeger Schaeken

Fabio Jakobsen en Lorena Wiebes blikvangers in selectie KNWU voor EK wielrennen

maandag 1 augustus 2022 om 20:57

Fabio Jakobsen en Lorena Wiebes zijn de speerpunten in de selectie voor het EK wielrennen, dat in München zal plaatsvinden. Het parcours van dat Europees Kampioenschap is hoofdzakelijk vlak, waardoor er een kans is voor sprinters om de Europese titel mee naar huis te nemen. Jos van Emden, Ellen van Dijk en Riejanne Markus zullen in actie komen in het tijdrijden.

De mannen rijden in München op 14 augustus de wegrit, de vrouwen strijden op 21 augustus om de titel. Het kampioenschap voor de individuele tijdrit staat voor de mannen en vrouwen gepland op 17 augustus. Bondscoach Koos Moerenhout verwacht een sprint bij de mannen. “Met deze sterke ploeg kunnen we Fabio goed ondersteunen en willen we hem op de best mogelijke plek afzetten voor een massasprint.”

Ook bondscoach Loes Gunnewijk denkt dat dat scenario het meest waarschijnlijke is in de wegrit bij de vrouwen. “Lorena Wiebes is op dit moment een van de snelste vrouwen van het peloton, tijdens de Tour de France Femmes pakte ze op die manier twee ritoverwinningen. Lorena is dan ook de kopvrouw voor het EK. We hebben een mooie selectie met vrouwen waar het EK mooi in het wedstrijdprogramma past. We gaan voor dubbel goud.”

Selectie Nederland voor wegrit mannen EK 2022 
Jos van Emden
Fabio Jakobsen
Danny van Poppel
Daan Hoole
Nils Eekhoff
Pascal Eenkhoorn
Jan Maas
Elmar Reinders

Selectie Nederland voor wegrit vrouwen EK 2022
Lorena Wiebes
Ellen van Dijk
Riejanne Markus
Demi Vollering
Charlotte Kool
Floortje Mackaij
Jeanne Korevaar
Anouska Koster

Selectie  Nederland voor tijdrit mannen EK 2022
Jos van Emden

Selectie Nederland voor tijdrit vrouwen EK 2022
Ellen van Dijk
Riejanne MarkusLees verder op Wielerflits.nl

Deel dit nieuws :