DTC Heuvelrugtocht 2019

Zondag 31 Maart

3 weken na de onstuimige Ontwakingstocht verzamelden de 7BC’ers zich weer in Driebergen voor een mooie koers over de heuvelrug.
Aan de start verschenen van 7BC: De Tutu’s, Hans Vos, Martin, Marc en Raymond. De weersomstandigheden waren op deze laatste zondag in Maart na een korte nacht vanwege de overgang van winter naar zomertijd een stuk gunstiger dan de vorige koers.

De 7BC’ers vertrokken vanuit Driebergen richting Amersfoort. Onderweg klimmetjes zoals Pyramide van Austerlitz, Galgelberg en het steile klimmetje in Amersfoort naar het Belgenmonument. Op deze korte steile klim, deed lichtgewicht Matthijs zijn trappers spinnen. Het peloton sprak na afloop echter het meest over Martinez. Op deze korte Vlaamse klim liet hij een power zien, die we jaren niet meer van hem gezien hadden. Als een Tom Boonen op “zijn favoriete Koppenberg” deed hij het peloton pijn met zijn krachtsexplosie. Na deze lus door het Amersfoortse “Klein Zwitserland” trok het peloton weer richting het hart van de heuvelrug.  In het vlakke deel naar Veenendaal werd er weer energie bijgetankt en maakte de renners zich op voor een sterk laatste deel.

Na 70 Km was er de eerste afscheiding op de Elsterberg-Noord. Na deze 1.2 km lange klim met een maximum percentage van ruim 4% , was het gedaan voor Tutu. Zijn poulain Matthijs is dan 70 km lang door hem uit de wind gehouden, van eten voorzien en door het peloton geloodst. werk gedaan! Wat volgt is een 30 km lange eenzame tocht achter de koers. Het harde leven van een knecht!

Aan kop van het 7BC peloton wordt het tempo de hoogte in gegooid door Martinez en Marc. Op het glooiende fietspad richting Amerongen en door de polder naar Darthuizen, moet het peloton zich plooien om in het wiel te blijven. Het tempo is uiteindelijk te hoog voor De Vos.  Na ruim 80 km moet hij een klein gaatje laten en ziet het peloton vertrekken.
Enkele kilometers verder laat Raymond de kopgroep gaan. Op de Hoogstraat klim schiet de kramp in zijn bovenbenen en moet hij alle zeilen bijzetten om voor de Vos te blijven.
De kopgroep met Matthijs, Martinez en Marc zal gaan strijden om de overwinning. Matthijs maakt het verschil in de klimmetjes, maar valt na de klimmetjes weer terug in de kopgroep. In de laatste 10 km op de Langbroekerdijk wordt Matthijs na een sterke kopbeurt, uit een waaier gereden. Martinez en Marc zitten goed in de waaier en Matthijs moet de twee laten gaan.  Er kan weer niet gesprint worden in Driebergen. Marc en Martinez delen de punten, Matthijs wordt derde, Raymond vierde, Vos vijfde en Tutu zesde.

 

Deel dit nieuws :