Bas Tietema rijdt als allerlaatste Parijs-Roubaix uit: “Had moeite met emoties”

Artikel van Wielerflits:Youri IJnsen

Bas Tietema rijdt als allerlaatste Parijs-Roubaix uit: “Had moeite met emoties”

Video

Als allerlaatste draaide hij, in tranen, het Vélodrome André Pétrieux in Roubaix op. Bas Tietema kan zeggen dat hij Parijs-Roubaix 2022 heeft uitgereden. Een uur, twee minuten en 21 tellen na winnaar Dylan van Baarle kwam de 27-jarige renner van Pauwels Sauzen-Bingoal-WB over de streep. “De douches waren wel nog warm”, glimlacht hij na afloop bij WielerFlits.

Toch had hij na afloop gemengde gevoelens. Voor onze camera doet hij zijn verhaal. “Sportief had ik vandaag toch iets meer gehoopt”, zucht hij. “In de beginfase ging het best aardig. Maar ik heb niet over. In die eerste drie en een half uur rijden we echt serieus tempo, waardoor het daarna nóg zwaarder wordt. Ik denk wel dat ik redelijk ver ben gekomen. Er waren jongens om me heen die afstapten, maar ik wilde zo lang mogelijk doorrijden en niet de fiets bovenop de auto slingeren en zo naar Roubaix rijden.”

De Nederlandse YouTube-sensatie van Tour de Tietema reed in z’n eentje de laatste zeventig kilometer voor de bezemwagen uit. “Onderweg moet je dan een keer stoppen voor een trein die langskomt, dat was weer drie minuten weg. Maar er stonden nog genoeg mensen om me te helpen. Van politieagenten en mensen aan de kant kreeg ik water en drinken. Op een gegeven moment heb ik mezelf er wel doorheen gesleept. Aan afstappen heb ik nooit gedacht, maar het was wel écht de Hel van het Noorden.”