Team 7BC Kampioenen

Onze jaarlijkse hoogmis is de de 7BC Ardennen Classic. Hier eren wij de kampioenen van deze strijd

podium-silhouette
Kampioenen

9

route
Edities 

13

7BC Ardennen Classic

Jaarlijkse strijd van de 7BC renners in de Ardennen

Sinds 2003 organiseert Team 7BC jaarlijks een Ardennen weekend. In dat weekend rijden we een 100km lange koers. De winnaars eren wij hier!

2003 - Peter Hakkoer

De 1e editie van de Ardennen Classic werd gewonnen door Peter Hakkoer. De koers was uitgezet door ploegleider Cees en na afloop van de beklimming van de Rosier werd de koers geopend. De instructies waren om Vanaf La Gleize, aan de voet van de Rosier terug te rijden naar de Finish in Beverce bij Malmedy, zonder pijlen. We zijn die dag niemand kwijt geraakt en Peter kwam solo als eerste aan de meet! Bij de profs won de volgende dag Tyler Hamilton. De hoogtijdagen van Epo!

2004 - Martin 7Bergen

Het 2e Ardennen Weekend was wederom in Beverce bij Malmedy. De groep was iets uitgebreid en de deelnemers hadden in de aanloop enigszins getraind. Net als 1e editie was de koers niet gepijld en werden de renners na ongeveer 50km gewezen welke richting ze moesten op rijden om bij de finish te komen. wederom kwam iedereen aan. Martin was dit jaar in topvorm en won overtuigend. Bij de profs won Martins generatiegenoot Davide Rebellin.

2005 - Marc 7Bergen

In de winter van 2004 naar 2005 werd Team 7Bergencycling opgericht. Met een wielertenue gesponsord door 7BC'er van het eerste uur Aannemer Arnold Van Zanten. In het voorjaar werden er ook diverse voorbereidingskoersen gereden en het niveau van de 7BC'ers ging omhoog. De start en finsh was dit jaar wederom in Beverce. Alleen nu in een grote Villa. De strijd voor het podium werd glansrijk gewonnen door de opkomende nieuwe kampioen Marc. Bij de profs was Alexander Vinoukorov de overtuigende winnaar. We zitten nog steeds in de donkere epo jaren!

2006- Raymond 7Bergen

Na de editie van 2005 breidde de ploeg in 2006 weer uit. nieuwe renners vulden het 7BC peloton en de 7BC Ardennen Classic ging traditioneel van start in Beverce. De koers was dit jaar voor het eerst uitgepijld door Raymond en Jan. Raymond had dat jaar zijn zinnen gezet op een overwinning en hard getraind en domineerde daardoor de koers. Op de steile beklimming van de Anette et Lubin creëerde hij een gaatje en ging er solo vandoor over de eenzame hoogvlakte van de Hoge Venen richting Malmedy. Bij de profs won een dag later El Imbatido- Alejandro Valverde

2007- Hans de Vos

In 2007 vond de 7BC Ardennen Classic plaats onder zomerse omstandigheden. De organisatie had de koers naar het zuiden verplaatst naar Houffalize. De koers wederom uitgepijld werd een prachtige strijd tussen 3 renners. Op de supersteile Cote Saint Roche in Houffalize, kon Hans Vos de 2 koplopers Raymond en Marc achterhalen. Na deze klim, kon de sterke Vos het afmaken in de laatste slotbeklimming naar de finish. Solo kwam hij aan de meet in Tavigny. Bij de profs won een dag later Danilo di Luca.
Zaterdag, 26 April 2003
Zaterdag, 24 April 2004
Zaterdag, 23 April 2005
Zaterdag, 22 April 2006
Zaterdag, 28 April 2007